home     Verkopen 3.0

Verkopen 3.0

Als jij je woning op een moderne manier wil verkopen dan zijn er verschillende manieren om dat te doen: Of je gaat voor gemak en laat het meeste werk aan een je makelaar over en bespaar je daarmee tijd. Of jij gaat zelf aan de slag met jouw verkoop. Daarbij bespaar je niet alleen geld, maar hou je ook de meeste regie over jouw verkoop.

In Makelaardij 3.0 lever ik modulaire deeldiensten zodat je zelf kunt bepalen waar je het meeste behoefte aan hebt. Van Verkopen Full Service waarbij ik de uitvoer van jou verkoop volledig van je overneem tot aan Verkoop Coaching, waarbij jij juist zelf gaat verkopen, maar wel geheel onder controle van een profesionle makelaar waar je altijd op kunt terugvallen.

Verkopen 3.0 = "Verkopen Nieuwe Stijl"

Verkopen 3.0 is de moderne en vernieuwende dienstverlening voor de verkoop van je huis of appartement. Bij Verkopen 3.0 kan je een groot deel van de uitvoering uitbesteden en tegelijkertijd maximale invloed en controle over jouw verkoop houden. De belangrijkste uitgangspunten voor deze manier van verkopen zijn:

- Strategisch marketing plan    
Iedere woning is uniek en daarom is een persoonlijk marketingplan, afgestemd op jouw huis, het startpunt van een succesvolle verkoop. Je doelgroep bepalen, concurrentie in kaart brengen, de onderscheidende kenmerken van het huis kennen en een ideale verkooptiming zijn de basis van een slimme marketing- & verkoopstrategie.

De woning wordt op Funda geplaatst. In deze fase van het verkoopproces maak ik veel gebruik van de input van de verkoper zelf. De kennis van de verkoper over het huis is zeer waardevol voor een succesvolle verkoop!

- Optimale presentatie
Een goede woningpresentatie is essentieel voor het aantrekken van de juiste kopers. Professionele verkoopstyling en goede fotografie zijn daar een belangrijk onderdeel van. Tevens ligt het accent op verleidende verkoopteksten en het inzetten van moderne verkoopkanalen. Ieder huis wordt bij ons professioneel gestyled en gefotografeerd. Ik maak gebruik van moderne social media kanalen om jouw woningverkoop onder de aandacht te brengen. Social media zoals Facebook en instagram.  

- Co-creatie verkopen
Als woningeigenaar beschik jij over specifieke en unieke kennis over het huis en de omgeving. Deze informatie is een van de belangrijkste onderdelen van de verkoopstrategie en deze zetten we in bij het maken van het marketingplan, uitwerken van de promotiestrategie en het enthousiasmeren van kijkers.

- Beter(e) bezichtigen
Als kopers verliefd worden dan wordt de prijs minder belangrijk. Het beste verkoopresultaat behaal je als je van kijkers ook enthousiaste kopers kan maken. Bezichtigingen door gebruik te maken van o.a. verkoopvaardigheden, vraagtechnieken, interactief bezichtigen en veronderstellend verkopen zijn daar uitgelezen methoden voor. Hier zet ik mij volledig voor in. Zonder goede bezichtigingen geen verkoop!

Kijkers worden vooraf getoetst op vijf criteria zodat je altijd weet dat je serieuze en goede kijkers in je huis krijgt en onzinnige bezichtigingen, die alleen maar (opruim) tijd kosten, tot een minimum beperkt blijven.

- Slimmer onderhandelen
Professioneel onderhandelen betekent dat je altijd controle over je onderhandeling hebt en je een bieder aan je weet te binden, maar hem of haar niet de macht over de situatie geeft.

- Proactieve communicatie
Iedere week hebben we een strategisch overleg over wat er afgelopen week gebeurd is en bespreken we wat we aankomende week gaan doen.

Van 9:00 tot 21:00 ben ik bereikbaar. Je bent bij mij nooit een nummer en je bent altijd verzekerd van optimale aandacht voor jouw verkoopproces.

- Vaste prijzen
Het courtage systeem is niet alleen ouderwets, maar maakt makelaars ook lui. Daarnaast weet je nooit exact waar je financieel aan toe bent, vandaar dat alle prijzen vooraf bekend zijn en inclusief BTW zijn. Je kunt alle kosten terugvinden op de menukaart.

 Download de menukaart

Jouw woning wordt door mij verkocht dus jij wordt volledig ontzorgt. Wel hebben wij veel contact en ben je van het hele traject op de hoogte. Op naar een succesvolle verkoop van jouw woning!   

Waarom Verkoopcoaching / Basis Verkopen 3.0?
Een-op-een verkoop-coaching (of Basis Verkopen 3.0) biedt het beste van twee werelden. Zelf doen met professionele één-op-één begeleiding van een bevlogen verkoopexpert die volledig betrokken is bij jouw persoonlijke situatie en ook echt alleen maar jouw verkoopbelang dient.

Jij verkoopt zelf jouw woning maar ik help jou met de koers uitzetten, plaats de woning op Funda en ben je rechterhand tijdens het gehele verkoopproces.

Samen bedenken we een verkoopstrategie die volledig toegespitst is op jouw persoonlijke situatie en ik ben altijd bereikbaar om jou bij de uitvoering daarvan te begeleiden, te ondersteunen en waar nodig in te grijpen. Bij deze manier v

an verkopen maak je o.a. zelf de foto's, doe je zelf de bezichtigingen en schrijf je zelf de verkooptekst. Al deze handelingen doe je onder mijn begeleiding en waar nodig help ik erbij. Dit alles voor een vaste prijs, dus geen verassingen achteraf.

Basis verkopen bestaat uit 3 onderdelen:

1.    Persoonlijke Verkoopstrategie

Een goede voorbereiding staat aan de basis van iedere succesvolle verkoop en daarom kom ik bij je thuis langs en bekijk de woning. Daarna neem alle tijd die nodig is om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen en samen een uniek verkoopplan te schrijven.
Gezamenlijk gaan we aan de slag met:

  • de Unique Selling Points van jouw woning bepalen 

  • hoe jij je woning verkoop-klaar maakt

  • een slimme vraagprijs kunt bepalen

  • hoe je aantrekkelijke fotoreportages maakt

  • hoe je een verleidende verkooptekst schrijft

  • de beste marketing en slimste positionering van je huis 

  • welke promotiestrategieën bij jouw verkoop passen

  • we plaatsen de woning op Funda

2.    Sparringpartner 
Met mij als expert heb je een sparringpartner die altijd voor jouw bereikbaar is. Een vertrouwenspersoon die naast je staat en samen met jou het verkoopproces ingaat en je steeds helpt zodat je zelf je woning verkocht krijgt. Je wordt volledig begeleidt tot en met het tekenen van de verkoopakte. Op deze manier sta je er dus nooit alleen voor.
Gebruik mij om te overleggen tijdens de onderhandeling of bespreek welke verkoop alternatieven je nog hebt, of hoe je kijkers terug krijgt voor een 2de bezichtiging. Weet dat je altijd kan terugvallen op jouw persoonlijke verkoopadviseur en dat je iedere vraag over jouw verkoop bij mij kan neerleggen.

3    Juridische Checks en controle
Is de verkoop gesloten, dan komt het juridische gedeelte. Daar hebben veel verkopers minder ervaring mee. Aktes en overeenkomsten staan vol jargon en zijn vaak lastig leesbaar. Ik controleer deze stukken, leg ze aan je uit zodat je vooraf weet wat je ondertekent. We kunnen ook bespreken hoe je omgaat adviseurs van je koper (zoals aankoopmakelaars, hypotheekadviseurs, bouwkundigen)
Daarna beoordeel ik de aktes en nota van afrekening van de notaris en en zorg dat je goed voorbereid bent op de uiteindelijke sleuteloverdracht. 

Meer info?... mail of bel mij op 035 - 2031477

 

 

 

 

Heb je vragen, stel ze gerust.

Verstuur

Mark Teeuwissen
Haardstedelaan 16
1271 NM Huizen

KvK: 32101746

Bel ons
035 - 2031477

Mail ons
info@markteeuwissen.nl